Tilslørte bondepiker med Lerums eplesyltetøy

tilslørtebondepiker.jpg

Tilslørte bondepiker med Lerums Utvalde eplesyltetøy

(ca 8-9 porsjonar)

  • 1 glas Lerums Utan tilsett sukker eple & pæresyltetøy

  • ½ pose kavring

  • 1 pk fløyte

  • 2-3 ss sukker

  • 1 ts kanel

  • 3 ss smelta smør

Oppskrift:

Knus kavringen. Smelt 3 ss smør og brun kavringen saman med 2-3 ss sukker og 1 ts kanel på middels varme.

Avkjøl.

Pisk kremfløyte

Legg kavring, syltetøy og krem lagvis i ei skål.

 

 


 


Rundstykke og brød

_80B2911-2-36.JPG

Oppskrift:

Bland all veske saman, rør ut salt og gjær. Bland saman mjølet og kna alt godt saman.

Trill ut ca 40 rundstykker eller del deigen i 3 deler og fordel i 3 brødformer.

Dekk rundtstykke/brød med plast og set i kjøleskåp natta over.

Set direkte i varm omn 45C i 30min. skru opp varmen til 200c og steik i 15-20 min.


 

Kaldheva rundstykke/brød med Lerums eplejus

  • 11 dl mjølk (kan erstatte noko av mjølka med vatn)
  • 5 dl Lerum Eplejus
  • 1 ss salt
  •   3 dl matolje
  •  50 g fersk gjær
  •  6 dl havregryn
  • 4 dl grov sammalt kveite
  • 2 kg kveitemjøl

 

(Oppskrifta er stor)


Marengsrull med Lerums blåbærsyltetøy utan tilsett sukker

side 34 Marengsrull 1.jpg

Marengsrull med Lerums blåbærsyltetøy utan tilsett sukker

  • 5 eggekvitar
  • 200 g sukker
  • 1/2 pk vaniljepulver (utan koking)
  • 2 dl grovhakka mandlar
  • 4 dl fløyte
  • 1 glas Lerums blåbærsyltetøy utan tilsett sukker
  • 2 dl blåbær (kan sløyfast)

Oppskrift:

  • Bland sukker og viniljepulver.
  • Pisk eggekvitane stive saman med sukker og vaniljepulver.
  • Kle ei langpanne med bakepapir, og fordel røra i langpanna.
  • Strø over hakka mandlar.
  • Steik nedst i omnen på varmluft i 170 grader i 20 min.
  • Avkjøl.
  • Pisk fløyte til krem.

Smør blåbærsyltetøy i eit jamt lag utover marengsen. Dekk med krem.