Marengsrull med Lerums blåbærsyltetøy utan tilsett sukker

side 34 Marengsrull 1.jpg

Marengsrull med Lerums blåbærsyltetøy utan tilsett sukker

  • 5 eggekvitar
  • 200 g sukker
  • 1/2 pk vaniljepulver (utan koking)
  • 2 dl grovhakka mandlar
  • 4 dl fløyte
  • 1 glas Lerums blåbærsyltetøy utan tilsett sukker
  • 2 dl blåbær (kan sløyfast)

Oppskrift:

  • Bland sukker og viniljepulver.
  • Pisk eggekvitane stive saman med sukker og vaniljepulver.
  • Kle ei langpanne med bakepapir, og fordel røra i langpanna.
  • Strø over hakka mandlar.
  • Steik nedst i omnen på varmluft i 170 grader i 20 min.
  • Avkjøl.
  • Pisk fløyte til krem.

Smør blåbærsyltetøy i eit jamt lag utover marengsen. Dekk med krem.

 


Gasta Design

Gasta design as, Trolladalen 30, Sogndal, Norway