Rundstykke og brød

_80B2911-2-36.JPG

Oppskrift:

Bland all veske saman, rør ut salt og gjær. Bland saman mjølet og kna alt godt saman.

Trill ut ca 40 rundstykker eller del deigen i 3 deler og fordel i 3 brødformer.

Dekk rundtstykke/brød med plast og set i kjøleskåp natta over.

Set direkte i varm omn 45C i 30min. skru opp varmen til 200c og steik i 15-20 min.


 

Kaldheva rundstykke/brød med Lerums eplejus

  • 11 dl mjølk (kan erstatte noko av mjølka med vatn)
  • 5 dl Lerum Eplejus
  • 1 ss salt
  •   3 dl matolje
  •  50 g fersk gjær
  •  6 dl havregryn
  • 4 dl grov sammalt kveite
  • 2 kg kveitemjøl

 

(Oppskrifta er stor)


Gasta Design

Gasta design as, Trolladalen 30, Sogndal, Norway