Kaldheva brød og rundstykke
Syltetøy,Bakst

Kaldheva brød og rundstykke

Heimefrå er eit syltetøy laga på gamlemåten. Smaken vart til første gong på Sørheim. Heimefrå er i dag, som då, laga med stoltheit, kjærleik og masse friske bær. Heimefrå syltetøy smaker ekstra godt på nybakte rundstykker og brød.

60 min
2

Du treng

11 dl mjølk (kan erstatte noko av mjølka med vatn)
5 dl Lerum Eplejus
1 ss salt
3 dl matolje
50 g fersk gjær
6 dl havrvegryn
4 dl grov sammalt kveite
2 kg kveitemjøl

Tips

Produkt i oppskrifta

Slik gjer du det

1

Bland all veske saman, rør ut salt og gjær. Bland saman mjølet og kna alt godt saman.

DSC_0154 (1).jpg

2

Trill ut ca 40 rundstykker eller del deigen i 3 deler og fordel i 3 brødformer.

813_0215.00_03_53_04.Still007.jpg

3

Dekk rundstykke/brød med plast og set i kjøleskap natta over.

Jul og høst3039 (2).jpg

4

Set direkte i varm omn 45 c i 30 min. Skru opp varmen til 200c og steik i 15-20 min. Server med Lerum Heimefrå syltetøy.

Photo by Victor_69/iStock / Getty Images