Bringebærmousse kake med browniebunn
Syltetøy,Dessert

Bringebærmousse kake med browniebunn

Frisk bringebærmousse laga av Lerum Bringebærsyltetøy 80% bær, kombinert med en saftig bunn av brownies. Magisk kombinasjon som gir maksfest i munnen!

ca 3 timar
2

Du treng

Brownie-bunn :
100g smør, 2 egg, 1dl sukker, 2dl siktet hvetemel, 2ts vaniljesukker, 1ts bakepulver, 2ss kakao, 100g mørk kokesjokolade
Bringebær-mousse:
225g Lerum Bringebærsyltetøy 80% bær, 100g kremost (Philadelphia/Tine naturell), 100g kremost (Philadelphia/Tine naturell), 3 gelatinplater, 2ts vaniljesukker, 2ss melis, 2dl kremfløte

Tips

Produkt i oppskrifta

Slik gjer du det

1

Browniebunn
Forvarm ovnen til 175° over- og undervarme. Smelt smør i ein kjele på låg varme, trekk kjelen til sides og smelt derretter sjokoladen i den varme smørblandinga. Vips egg og sukker til eggedosis, og sikt derretter inn dei andre ingrediensane og vend godt inn med ein slikkepott. 

16denna copy.jpg

2

Hell smørblandinga over i eggedosis-blandinga og vend godt saman. Hell røra i ein smurt rundform (20cm) og steik midt i ovnen i cirka 15 minutter. Sett kaka til avkjøling.

15denna copy.jpg

3

Bringebær-mousse
Legg gelatinplatene i kaldt vatn i 5 minutt. Varm opp Lerum Bringebærsyltetøy 80% bær i ein kjele på middels varme. Klem vatnet ut av gelatinplatene og rør dei inn i det varme syltetøyet. 

11denna copy.jpg

4

Miks syltetøy-blandinga godt med ein stavmiksar, og tilsett deretter kremost, melis og vaniljesukker før du miksar vidare. Pisk kremfløte til krem, og vend den derretter inn i syltetøy-blandinga med ein slikkepott. Fordel massa utover den avkjølte brownie-bunnen og sett kaldt i cirka 2 timar.

22denna copy.jpg