1
Hell "Heimefrå Molte" og safta frå sitron og lime i ein kjele, og kok forsiktig opp. La det småkoke i 2 minutt og trekk derretter kjelen av varmen.
2
Hell bærmassen i ei sil og press igjennom så mykje som mogleg. Hell innholdet som gikk igjennom sila i eit desilitermål og fyll på med vatn til du har totalt 4 dl. Avkjøl heilt i kjøpeskapet.
3
Medan blandinga avkjølast piskar du eggekvite til ei stiv masse. Vend deretter den stivpiska eggekvita inn i den avkjølte bærblandinga.
Hell blandinga over i ein boks og sett i frysaren i cirka to timar. Rør i sorbeten cirka kvar halvtime under innfrysinga. Ved å røre jevnlig unngår du at det dannast iskrystallar som øydelegg den fløyelsmjuke konsistensen som ein sorbet bør ha.
4
Når sorbeten er stivna kan den nytast med riven sjokolade og litt ”Heimefrå molte” på toppen. Smakar også fortreffeleg med karamellsaus.