Rabarbradessert
Syltetøy,Heimefrå,Dessert

Rabarbradessert

Enkel og god gammeldags dessert med rabarbra og jordbær. 

ca 1 time
1

Du treng

4 porsjoner
1 glas Lerum heimefrå jordbær
2,5 dl vatn
2 dl sukker
1,5 ss potetmjøl rørast ut med same del vatn
3 stilkar med rabarbra, event Heimefrå sesongens rabarbrasyltetøy
1 korg jordbær

Tips

Produkt i oppskrifta

Slik gjer du det

1

Slik gjer du:

Kok opp rabarbra i bitar saman med jordbær, eit halvt glas jordbærsyltetøy, sukker og vatn, til rabarbraen er mjuk. Smak til, og tilset meir sukker eller syltetøy ved behov.

Rabarbradessert1.jpg

2

Rør ut potetmjølet i lik mengde vatn, og tilset den som ein tynn stråle i den kokande massen. Kok opp og trekk kjelen til sides. Avkjøl

Rabarbradessert3.jpg

3

Server med mjølk eller fløyte til

Rabarbradessert6.jpg