Syltetøykjeks

Syltetøykjeks med Lerum sitt nydelege Klem bringebærsyltetøy. Klem er laga av dei beste bæra som er mosa og sylta – heilt utan bitar.

 

Tidsbruk

Enkel - 60 minutt

Du treng

200g smør

1 egg

5 dl kveitemjøl

2,5 dl sukker

0,5 ts bakepulver

Lerums Klem Bringebærsyltetøy

Tips

Om du ønskjer, kan du tilsetje litt meir syltetøy i gropene medan kjeksa er varme.

 

Slik gjer du

  1. Set omnen på 180 grader. Ha smør og mjukt sukker i ein bolle. Pisk saman til du får ein kremaktig og lys blanding. Ha i egg og pisk godt.

  2. Tilset deretter kveitemjøl og bakepulver og bland saman til ein mjuk deig. Bruk ei spiseskei til å forme ei kule i hendene. Legg kulene på eit steikebrett med bakepapir. Trykk kulene litt flate og dytt ein finger i midten for å lage ei grop. Eventuelt kan du kjevle ut deigen og bruke ei stjerneform for å få søte stjernekjeks.

  3. Fyll så i gropa med Lerum Klem bringebærsyltetøy. Det er både enkelt og godt. La kjeksa steike i omnen i ca 10 min til dei blir gylne.

 

Bildegalleri

Gasta Design

Vi skaper lønnsame nettsider basert på Squarespace, og utviklar gjerne din visuelle identitet eller hjelper deg med digital markedsføring.

https://www.gasta.no/
Forrige
Forrige

Farfars beste plommesyltetøy

Neste
Neste

Tilslørte blåbærpiker