Bringebærmousse kake med browniebunn

Frisk bringebærmousse laga av Lerum Bringebærsyltetøy 80% bær, kombinert med en saftig bunn av brownies. Magisk kombinasjon som gir maksfest i munnen!

 

Tidsbruk

Middels - ca 3 timar

Du treng

Brownie-bunn:

100g smør

2 egg

1dl sukker

2dl siktet hvetemel

2ts vaniljesukker

1ts bakepulver

2ss kakao

100g mørk kokesjokolade

Bringebær-mousse:

225g Lerum Bringebærsyltetøy 80% bær

100g kremost (Philadelphia/Tine naturell)

3 gelatinplater

2ts vaniljesukker

2ss melis

2dl kremfløte

 

Slik gjer du

  1. Browniebunn
    Forvarm ovnen til 175° over- og undervarme. Smelt smør i ein kjele på låg varme, trekk kjelen til sides og smelt derretter sjokoladen i den varme smørblandinga. Vips egg og sukker til eggedosis, og sikt derretter inn dei andre ingrediensane og vend godt inn med ein slikkepott. 

  2. Hell smørblandinga over i eggedosis-blandinga og vend godt saman. Hell røra i ein smurt rundform (20cm) og steik midt i ovnen i cirka 15 minutter. Sett kaka til avkjøling.

  3. Bringebær-mousse
    Legg gelatinplatene i kaldt vatn i 5 minutt. Varm opp Lerum Bringebærsyltetøy 80% bær i ein kjele på middels varme. Klem vatnet ut av gelatinplatene og rør dei inn i det varme syltetøyet

  4. Miks syltetøy-blandinga godt med ein stavmiksar, og tilsett deretter kremost, melis og vaniljesukker før du miksar vidare. Pisk kremfløte til krem, og vend den derretter inn i syltetøy-blandinga med ein slikkepott. Fordel massa utover den avkjølte brownie-bunnen og sett kaldt i cirka 2 timar.

 

Bildegalleri

Gasta Design

Vi skaper lønnsame nettsider basert på Squarespace, og utviklar gjerne din visuelle identitet eller hjelper deg med digital markedsføring.

https://www.gasta.no/
Forrige
Forrige

Tilslørte bondepiker med Lerum eplesyltetøy

Neste
Neste

Sukkerfri gelegodis med bringebær og appelsin