Marengsrull med Lerum Heimefrå Blåbærsyltetøy
Syltetøy,Dessert

Marengsrull med Lerum Heimefrå Blåbærsyltetøy

Heimefrå er eit syltetøy laga på gamlemåten. Smaken vart til første gong på Sørheim. Heimefrå er i dag, som då, laga med stoltheit, kjærleik og masse friske bær. Heimefrå syltetøy smaker ekstra godt saman med dessert.

60 min
2

Du treng

5 eggekvitar
200 g sukker
1/2 pk vaniljepulver (utan koking)
2 dl grovhakka mandlar
4 dl fløyte
1 glas Lerums Heimefrå Blåbærsyltetøy
2 dl blåbær (kan sløyfast)

Tips

Produkt i oppskrifta

Slik gjer du det

1

Bland sukker og vaniljepulver. Pisk eggekvitane stive saman med sukker og vaniljepulver. Kle ei langpanne med bakepapir, og fordel røra i langpanna. Strø over hakka mandlar.

Lerum-26 (1).jpg

2

Steik nederst i omnen på varmluft 170 grader i 20 min. Avkjøl. Pisk fløyten til krem. Smør blåbærsyltetøy i eit jamt lag utover marengsen. Dekk med krem. Rull forsiktig saman.

Lerum-27 (1).jpg